Ung Företagsamhet och Våga vara egen-mässan

Idag besökte jag Ung Företagsamhet och mässan Våga vara egen 2014 i Älvsjö, det var väldigt många Huddingeföretag den här gången vilket var särskilt roligt. För första gången deltog alla kommunens gymnasier och jag hörde också att grundskolan jobbar på mer än tidigare med entreprenörskap så det kommer förhoppningsvis nya bra företag framöver. Det här är ju något som vi i Centerpartiet brinner mycket för, ökat entreprenörskap i skolan oavsett om man senare i livet kommer bli företagare eller inte.

Vi besökte särskilt några Huddinge-UF-företag.

Trygg UF hade valt att satsa på trygghetsfrågor som förstås ligger mig varmt om hjärtat, så jag kunde inte låta bli att köpa ett fint armband av dem, med budskapet att ett nej är ett nej.

Här är ett foto med Trygg UF och Huddinges kommundirektör Vesna Jovic:

Trygg UF

Nej betyder nej

Teknikporten UF hade ett genomtänkt sätt att hjälpa äldre människor med diverse tekniska problem i hemmet och StudyEasy UF ägnade sig åt läxhjälp och vann också priset för årets logotyp.

Study Easy UF

Det senaste året har antalet UF-elever på Huddinges gymnasier ökat, vilket är viktigt. Det finns dock alla möjligheter att fortsätta denna utveckling, och då behöver vi ha alla rektorer och lärare med oss.

Teknikporten UF

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.