Löfvén drömmer om såväl (V) som (FP)

Idag kom då det stora besked som journalister, opinionsbildare och många väljare har väntat på: Vem vill Socialdemokraterna och Stefan Löfvén egentligen regera med? Tyvärr blev det inget besked alls, eftersom Löfvén vill ha full förhandlingsfrihet och inte ge några som helst besked till väljarna.

Svaret är att Löfvén drömmer om att samarbeta med allihop. Såväl Vänsterpartiet som Folkpartiet kan Socialdemokraterna tänka sig att bilda regering med, bara de får makten. Läsare av dagens artikel på DN Debatt kan därför notera att den är väldigt fattig på visioner för Sverige.

En som formulerar situationen väl är Dick Erixon: ”Problemet för Löfvén är att hans önskedrömmar inte har något med verkligheten att göra. S-C-FP-MP har redan 184 mandat och egen majoritet i riksdagen. Om Löfvéns önskedrömmar hade någon realism i sig, skulle han kunna bilda regering genast.”

Socialdemokraterna drömmer om att kunna regera med Folkpartiet eller Centerpartiet, trots att man har politik som saknar visioner. Och trots att dessa partier inte vill samarbeta med (S).

Centerpartiet då? Ja, Alliansen bestämde på mötet hemma hos Annie Lööf i Maramö att Centerpartiet ska berätta för väljarna med vilka vi vill regera och vilken politik vi vill genmföra. Det gör vi med Alliansen. Stefan Löfven har ännu inte levererat något liknande besked.

Jag själv minns valrörelser då Centerpartiet försökte sig på samma trick: Vi sa att vi inte ville stänga några dörrar före valet. Det var föga framgångsrikt, eftersom de flesta väljare ville veta ungefär vilka partier men ville samarbetar med efter valet.

2 svar på ”Löfvén drömmer om såväl (V) som (FP)

 1. Sven Tycker säger:

  Vill du verkligen mena att ”Blockpolitiken” varit framgångsrik för Centern? Partiet har väl aldrig i modern tid varit så nära att utplånas! Genom att sälja ut sin egen politik för förmånen att få sitta bredvid Fredrik Reinfeldt har partiets profil helt försvunnit. Men det var ju ett tydligt klargörande från Annie Lööfs sida att deklarera att det var just tre saker hon hatade mest. Socialism, Arrogans och Män som inte respekterade ett Nej. Jag noterar att på listan fanns inte Fascism, Rasism, Egoism och en del annat. Vi ska nog glädjas åt att Centern åker ur Riksdagen vid nästa val.

  För övrigt ska jag kanske berätta att min hemkommun styrs av S + C… Det går!

  Svara
  1. christian säger:

   Sven, att Centerpartiet håller på att utplånas är ju inte seriöst att påstå. Då tänker jag inte på opinionsundersökningarna som du förstår. Vårt medlemsantal stiger dessutom, om jag minns siffrorna senast rätt. Att du inte kommer rösta på (C) är en sak, men dina onyanserade påståenden får du placera någon annanstans.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.