Att pröva nya vägar för nya jobb

TISDAG 18 JAN

Södertälje kommun har prövat nya vägar när de genom samarbetet med Manpower försöker skapa arbetsmöjligheter för arbetslösa. Man lyckas i hälften av fallen och med tanke på målgruppen är människor som har svårt att hitta jobb på annat sätt. Jag har tidigare bloggat om att få konkurrens till Arbetsförmedlingen, vilket är en nationell centerfråga, och är inte förvånad över att Södertäljes försök verkar ge resultat.

Kanske ett exempel på aatt det kan löna sig att pröva nya vägar? Jag känner i och för sig inte till någon prövning av det lämpliga (lagliga) i att kommunen driver ett bolag av denna karaktären, men det kanske någon annan gör…?

2 svar på ”Att pröva nya vägar för nya jobb

  1. Malin säger:

    Frågan är om det är staten som går in och subventionerar hela kalaset? Om så är fallet ska det inte kallas för en anställning, utan för terapi, typ Fas 4!
    Manpower-Telge Jobbstart har väl fått ett jättekonto att spendera i problemområden, och sen går det in i statistiken som nyanställningar!?

    Yngve.

    Svara
    1. Christian säger:

      Motfrågan ska ju dock också ställas: vad kostar det att inte ta vara på människors egen förmåga i längden? Ett jobb som nämndes i artikeln var ju i kulturföreningen, ett annat på Telge bostäder. Sen ska det ju finnas 200 totalt, har inte djupgranskat detta, men man ska nog se det som en ganska extrem åtgärd i en kommun med väldigt speciella utmaningar. Min poäng dock var att hitta alternativ till Arbetsförmedlingen.

      Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.