Mat från Amazonas #1 ”Chicha morada” majsdryck

ONSDAG 8 SEP

Nu är det dags att äta och må gott – här kommer det första receptet på en rad inspirationsrätter från den varmare delen av Peru. Man ska ju börja med det bästa och då får det bli majsdrycken som är nästan svart och som bara måste upplevas! ”Chicha” kan översättas med majs och ”morada” med svart eller mörk. Det är ingen särskilt komplicerad historia att tillaga chicha morada, här är ingredienserna:

 

2 kg svart majs; 4 bitar hel kanel; ett knippe kryddnejlikor; 6 citroner; socker; huvudsakligen skalet från en hel ananas.

För den som i valtider vill prova chicha morada – välkommen till Centerpartiets valstuga i Huddinge centrum!

Häll 5 liter vatten i en stsor kastrull tillsammans med de borttagna och tvättade majskornen. Själva majskolvarna kan också få följa med ner i grytan. Tillsätt på en gång också smaksättningsingredienserna dvs allt utom socker och citroner.

Koka i 45 minuter och låt svalna – tillsätt därefter socker och citron efter behag och smak.

Tips: Man kan också höja smaken ytterligare genom att tillsätta små små äppelbitar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.