2010 i en bloggares backspegel

FREDAG 31 DEC 2010

Först och främst ett GOTT NYTT ÅR till alla läsare av bloggen!

Och varför inte en ögonblicksbild från ett tidigare nyårsfirande?

Det har varit ett händelserikt år för en politisk bloggare som mig själv – valåret är en viktig anledning till detta. Denna blogg har nu överlevt sitt ettårsjubileum och verkar av allt att döma också ha överlevt valrörelsens slut och tuffar därför vidare mot nya äventyr.

Enligt bloggportalen politometern.se rankas min blogg just nu som nr 31 av alla (C)-bloggar och nr 364 av alla registrerade bloggar. Det är i alla fall en mycket bättre ranking än när året började 😉

När jag så också gör bokslut över mitt bloggår 2010 kan det sammanfattas i lite siffror. Enligt mitt eget statistikverktyg har jag t ex under året haft i genomsnitt 25 visningar per dag. 247 blogginlägg har det blivit totalt under året, varav 28 % är taggade med ”företagande” eller ”ungdomars rätt till jobb”; 19 % är taggade med ”övrigt”; 17 % är taggade med ”Huddinge”; 16 % är taggade med ”miljö, energi och klimat”. Bland andra taggar kan väl en kväll som denna nämnas ”god och bra mat” som står för 7 % av inläggen, och ”tennis” för 9 %.

Detta är nu historia, om än också lite av en historisk innehållsförteckning över denna blogg. Det jag nästan kan lova inför nya året är att det – till följd av Centerpartiets framgångsval i Huddinge kommun – kommer att bli fler inlägg som på ett eller annat sätt knyter an till Huddinge. Jag kommer förstås att särskilt ägna min tid åt ansvarsområdena som kommunalråd – brottsförebyggande, tillgänglighet och integration. Det innebär dock inte att fokus försvinner från regionala och globala frågor. Jag noterar t ex idag med stort intresse att statsministern idag tydligt skriver i SvD att halverad restaurangmoms ligger inom räckhåll vilket har varit en viktig fråga för Centerpartiet inte minst i Stockholms län.

En annan bloggare som skriver idag är Peter Andersson och jag håller med honom om att vi mindre regeringspartier måste bli tydliga med åt vilket håll som vi vill utveckla Sverige. Statsministerns ord, men framför allt vår regeringsförklaring, måste förstås följas av konkreta åtgärder på andra områden än sänkta skatter. Peter har förresten också ett bokslutsinlägg där han räknar upp till över tusen (!) inlägg under 2010!

En som dagen till ära skriver prosa på bloggen är Helen Törnqvist – hatten av och jag tillåter mig att citera hennes sista strof:

Att vara förtroendevald är en ära
som jag med ödmjukhet ska bära
i alla uppdrag jag har fått.
Jag ska lära och lägga till det jag vet
och försöka göra gott
för företagande, klimat och individens frihet.
Gott nytt år!

Jag stämmer in i detta och ser med tillförsikt på det nya året!

1 svar på ”2010 i en bloggares backspegel

  1. Helen Törnqvist säger:

    Tack för citatet, lycka till med ditt nya uppdrag och gott nytt år!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.