Alla röster är lika viktiga

Idag vid Flemingsbergs centrum möter jag två killar i tjugoårsåldern som uppenbart inte är intresserade av mitt material från Centerpartiet. De går förbi, såklart. Men sen kommer de tillbaka, vi byter några ord men de går vidare. En tredje gång går de förbi ingången till centrum, fortfarande lika tydliga med att de inte är ett dugg intresserade av valet.

Det är ju så att alla inte är lika intresserade av valet. Inget konstigt med det. Det viktiga är att vi som representerar väljarna gör vårt yttersta för att få människor att gå och rösta.

Så kommer den ena killen tillbaka själv, och jag presenterar mig som kommunalråd i Huddinge kommun vilket han faktiskt tycker är lite intressant, trots allt. Han har aldrig träffat en politiker, säger han, och vi börjar prata om varför det är viktigt att ta chansen att rösta. Inte minst i kommunvalet, där både person och parti spelar stor roll.

Jag berättar att Centerpartiet prioriterat miljö, trygghet och ungas framtid. Att vi kämpar för ett lokalt poliskontor i Flemingsberg och att vi tror på småföretagare. ”Vad coolt” säger han och upprepar att han aldrig träffat en politiker förut.

Så bestämmer han sig. ”Jag ska gå och rösta” säger han. Vilken lättnad! En person till som tar sitt ansvar och funderar på vad som är bäst för samhället.

En person till som tar sig tiden att stanna upp och prata politik.

En person till som stärker demokratin.

Imorgon är det valdag – utnyttja din rösträtt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.