Budgetklart i kommunen, C går framåt och galenskapen tar inte slut

I veckan blev det klart att vi i koalitionen fick igenom vårt förslag till Mål och budget för Huddinge kommun 2017. Det är bra och innebär att vi tar ett större ansvar än tidigare för att skapa utrymme i ekonomin för kommande investeringar. Jag välkomnar att alla partier – utan V så klart – ställer upp bakom det nya överskottsmålet på två procent. Det kommer att behövas.

Centerpartiet går generellt bra i opinionsundersökningarna nu och det tror jag beror på två saker. Dels har människor sett att vi står för en human invandringspolitik, dels är det Centerpartiets småföretagarpolitik som kan ge de flesta jobben framöver. Förslagen har duggat tätt under våren från Annie Lööf på detta område – liksom på trygghetsområdet – t ex ingångsjobb och nu senast slopad arbetsgivaravgift på sommarjobb.

Sommarjobben ja, i kommunen inför vi nu Tillsammans för Skogås 2017, en fråga som vi i Centerpartiet har drivit framgångsrikt.

Detsamma gäller frågan om en kemikalieplan, som nu finns med i koalitionens förslag till mål och budget. Centerpartiet levererar.

Men galenskapen fortsätter. Idag avled Jo Cox av sina skador efter att en galning attackerat henne med såväl skott som knivhugg. Självklart drar nu somliga paralleller till Anna Lindh, jag kan inte undgå att göra det heller. Framför allt kan jag inte undgå att tänka på alla oförsiktiga kommentarer på sociala medier som även jag är utsatt för. Det är märkligt och farligt, det som sociala medier ibland gör med oss.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.