Centerpartiet går stärkt ur Kommundagarna

SÖNDAG 3 FEB

De senaste dagarna genomförde Centerpartiet den förmodligen mest uppmärksammade upplagan av Kommundagarna, då hela partiet varje år samlas för diskussion. Media var väl representerat på plats eftersom de har varit nyfikna på det mesta som händer i partiet på sistone.

Annie Lööf höll ett inledningstal som imponerade på många. Lena Melin på Aftonbladet skräder inte orden när hon beskriver den nya, tuffare Annie som har fått nog av påhopp i meda. Hon följer upp med en artikel om Alliansen här. Maria Abrahamsson skriver också.

På Centerpartiets hemsida beskriver också Annie det nya läget genom att beskriva att hon känner sig riktigt, riktigt peppad.

Det är nog en och annan som lite förvånat ser att Centerpartiet går stärkt ur dessa kommundagar. Men de borde kanske inte vara förvånade. Centerpartister är visserligen vana vid att slå i underläge, men denna gång svetsas partiet ihop ytterligare till följd av de ideologiska diskussionerna och den tuffa mediabevakningen.

 

2 svar på ”Centerpartiet går stärkt ur Kommundagarna

 1. Peter säger:

  När jag ser bilden på Annie så ser hon ut som den 6:e Spice Girls… Men att C skulle ha gått stärkt ur den senaste tidens händelser och debatt tror jag inte på. C är splittrat och Stureplanscentern dricker gravöl under Svampen på Stureplan.
  I Västerbotten och i Blekinge klappar C-partister om varandra och tror att man nu skall gå tillbaka till Fälldin och Hedlund:s tankebanor. C-gumisnodden är nu så sträckt att den snart spricker.

  Svara
  1. Christian säger:

   Hej Peter, den bredd som finns i Centerpartiet politiskt finner du även i andra partier. Skillnaden är att media älskar att skriva om Stureplanscentern eftersom de har köpt sossarnas verklighetsbeskrivning i denna del. Dessutom har vi valt att ha den mest öppna processen av alla partier så vårt idéprogram skrivs inte bakom stängda dörrar. Det tycker jag är positivt. Negativt är däremot att debatten i media är sådan att man antingen måste hylla någon eller stampa på någon, det finns sällan utrymme för positioner däremellan.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.