Centerpartiets varma gröna profil

MÅNDAG 4 APRIL
Ja den skissar Anna-Karin Hatt, IT- och regionminister för Centerpartiet, på i dagens DN-artikel. Förutom att det är friskt när någon öppet anmäler sin styrelsekandidatur, inte minst en minister, så tror jag att artikeln får ett varmt mottagande hos flertalet centerpartister som har tyckt att just denna varma och gröna profil har varit lite åsidosatt de senaste åren. Den kommer samtidigt att kunna väcka liv i de återkommande diskussionerna om huruvida Centerpartiet är ett liberalt eller socialliberalt parti – spännande och viktigt att debattera!

Artikeln ger en hint om färdvägen som Anna-Karin ser det, men i detaljerna finns mer att utveckla än det som står i artikeln. Och just den gröna profilen blir inte supertydlig när den nämns som sista punkt. Förvisso måste alltid något komma sist.

Centerpartiet arbetar just nu med ett förnyelsearbete som närmast kommer att hanteras vid partistämman i Åre i september. Jag hoppas vi får se många kreativa idéer på temat Nybyggarlandet Sverige för ett mer öppet och företagsamt Sverige lett av Centerpartiet. Till detta bidrar Hatts artikel en del men det återstår att göra en stor del av jobbet för alla inom Centerpartiet.

Olika meningar finns hos Inger, Johan, Mikael, Magnus och Helen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.