En bra integration förutsätter nytänkande

Det är hög tid att tänka utanför boxen, det har Centerpartiet signalerat ett rätt bra tag nu i flera olika rapporter och förslag. Men det gäller även oss ute i kommunerna. Är våra system anpassade för den stora mängd nyanlända som kommer?

Svaret är nej, både vad gäller systemet med gode män och, i många fall, med samverkan som vi har föreningslivet. Det är i alla fall min uppfattning, och detta är bara två exempel. I det senare fallet med föreningslivet tycker jag det finns mycket som talar för att öka tydligheten i vem som ska göra vad (kommunen, föreningen 1, förening 2 etc), kanske rentav skriva avtal med tydligare inriktningar.

Och varför ska vi placera så många av barnen på dyra HVB-boenden, när det nu också finns andra lösningar som kostar mindre pengar. Det måste till ett nytänkande på flera håll, naturligtvis med en tillräcklig kvalitet.

Samtidigt kan vi behöva stärka upp resurser på andra håll, exempelvis då inom föreningslivet men även kring fritidsfrågor i stort, t ex bemanning på simhallar och fältassister på våra gator och torg.

Läs mer om hur du kan hjälpa ensamkommande barn i Huddinge

Läs mer om familjen i Huddinge som blev familjehem

Läs med om vad Centerpartiet i Huddinge tycker

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.