Fler kampanjbesök – många diskussioner om trygghet idag i Upplands-Bro

Idag hade turen kommit till Bro dit jag alltså styrde kosan för att träffa väljare. Som riksdagskandidat för Stockholms län har man sannerligen många olika kommuner att besöka och intressera sig för. Upplands-Bro har ungefär 25 000 invånare men trots detta brister i sitt brottsförebyggande arbete. I alla fall var det den bild som vi diskuterade mycket vid Centerpartiets valstuga idag.

Några viktiga frågor som jag berättade om i Upplands-Bro idag:

  • Polisen måste bli mer lokal. Omorganisationen som pågår måste förverkligas i sina ambitioner om lokalt styrd polis.
  • Kommunerna måste vässa sitt brottsförebyggande arbete. Varje kommun har att organisera sig efter eget huvud, men lagstiftningen borde vara tydligare med ATT kommunerna är skyldiga att jobba brottsförebyggande.
  • Skolan måste ta sitt ansvar, föräldrarna sitt, och polisen sitt, för att vi ska kunna minska gängkriminaliteten.
  • Det behövs politiska partier som vågar ta ledningen för kommunernas brottsförebyggande arbete. Som jag ser det är det just en politisk fråga i väldigt hög utsträckning, eftersom arbetet fortfarande är svagt i många kommuner.

Jag berättade om hur vi förändrade arbetet i Huddinge med vårt brottsförebyggande råd 2011, och hur vi har konkretiserat arbetsuppgifterna och gett frågorna en större tyngd i den politiska organisationen.

valstugan_bro

Väldigt kul också att träffa Staffan, som driver företaget Solcellsproffsen och som berättade om inte bara hur valstugan drevs på solel, utan också om hur vi som privatpersoner kan förbättra energisituationen (och elräkningen) i våra hem.

solcellsproffsen_centerpartiet

Han har dessutom blivit utsedd till årets mest energismarta person, missa inte detta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.