Fokus på företagande och jobbchanser

TORSDAG 3 FEB

Nyligen presenterades den senaste Nyföretagarbarometern och det är en intressant läsning som vanligt. Huddinge kommun faller två placeringar från 35 till 37 och jag tror att vi kan bli bättre på att skapa både förutsättningar för nyföretagande och en bra dialog med befintliga företag. För det är därifrån som de nya jobben kommer.

Det är som vanligt Stockholmskommuner som ligger i topp även om Strömstad denna gång klättrar från 11 till 6. Uppryckningen för Nacka ser också helt fantastisk ut, från 24 till 7, liksom för Ekerö från 44 till 8. Rankingen bygger på förändring av antalet nystartade företag i relation till antalet invånare. I Huddinge ökade nyföretagandet med 16 % vilket är jätteroligt, samtidigt som nämnda kommuner ligger runt eller över 30 %.

Centerpartiet i Huddinge gick till val på ett antal förslag för ett mer företagsamt Huddinge. Det handlar dels om satsningar för mer kontorsytor, dels förenkling av regler för att minska regelbördan.

Samtidigt läser jag att Energiprogrammet verkar vara ett bättre val än det estetiska utifrån chansen till jobb, och den typen av resonemang är också viktiga att föra med ungdomar, inte minst de som vidareutbildar sig inom Vuxenutbildningen.

Läs också Magnus.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.