Från allianstrohet till förnyare

FREDAG 28 JAN

Idag presenteras Centerpartiets valanalys av Annie Johansson och Anders W Jonsson och det finns i analysen mycket, mycket tankar som jag delar med analysgruppen. En sådan idé är att bredda ledarskapet i partiets högsta ledning.

En annan viktig slutsats är att Centerpartiet har varit för mycket fokuserat på att förklara siffror och detaljer i politiska förslag och att vi med ett nytt idéprogram 2012 tar utgångspunkt i våra grundläggande värderingar. Centerpartiet ska bli mer relevant även för människor som inte har företagarfrågor och miljöfrågor högst på agendan, och i presskonferensen alldeles nyss nämnde Anders W Jonsson särskilt unga tjejers psykiska hälsa och vården av äldre.

En tredje viktig slutsats är också att partiet har fokuserat på att vara allianstroget, vilket inte alls behöver ha varit en felaktig strategi. Däremot behövs mer förnyelse och en tydligare kommunikationsstrategi framöver, och därför lyfter Annie Johansson fram Stureplanscentern som ett exempel på en avdelning som har lyckats bli tydliga i sin dialog med människor.

Det känns verkligen bra med en analysgrupp som har vänt på alla stenar och på väl lyckas fånga upp vad såväl människor i allmänhet som medlemmarna i Centerrörelsen tycker och känner om Centerpartiet. Bra jobbat!

Läs även Annie, Helen, Albin, Johan, Magnus, Per, Magnus igen, SvD.

http://www.expressen.se/nyheter/1.2308569/analysen-ta-efter-stureplanscentern

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.