God jul och god mat – ut med skolmaten på gatan!

För många är väl julen en tid då vi uppskattar vällagad och god mat. Desto viktigare då att detta också sker på alla våra förskolor och skolor, där barnens matvanor delvis skapas. Måltiden, eller måltiderna, för barnen i skolan ska vara en lustfylld stund, utan stress och som ger energi för resten av dagen.

matgladje

Skolmaten är dock för viktig för att bara stanna inne i skolans lokaler, den borde ut på gatan och visa upp sig! Precis om Stockholm gör med Smaka på Stockholm-festivalen varje år skulle Huddinge och andra kommuner kunna lyfta fram skolmaten och sina duktiga kockar genom matevenemang som når vanligt folk.

”Smaka på Huddinges (eller kommun X) skolmat” – varför inte? Då skulle alla invånare kunna få bilda sig en egen uppfattning om skolmaten, och jag är säker på att många skulle bli förvånade över hur bra den är. En idé som dessutom passar bra in i visionen om matlandet Sverige, att lyfta fram maten som den serveras dagligen för tusentals elever bara i vår kommun.

Centerpartiet i Örebro har också tagit initiativ för lokalproducerad mat, också ett viktigt spår till exempel för den som bryr sig om djuromsorg.

Kanske ett särskilt bra tips för de kommuner som lyckats få med en skola inför Arlas semifinaler för Bästa Matglädjeskola och Bästa Matglädjeförskola?

Idag skriver dessutom en rad kockar i SvD om betydelsen av sänkningen av restaurangmomsen, läsvärt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.