Grannsamverkan stärks med inspirationsträff i Huddinge

TISDAG 6 NOV

Ikväll genomförde Huddinge brottsförebyggande råd tillsammans med Närpolisens brottsförebyggare en inspirationsträff för ideellt aktiva inom grannsamverkan. Jag hade förmånen att få delta och även att öppna kvällens träff med några ord om arbetet för ökad trygghet i Huddinge.

Ungefär ett 80-personer tog sig till Huddingegymnasiets aula för att lyssna på bland annat Joel från Södertörns brandförsvar som gav många bra tips på hur vi kan se över vårt brandskydd och inte minst nu i kommande jultider vara varsamma med ljus och föremål i trapphus mm.

Ett väldigt välkommet tillskott när det gäller att bevisa effekten av grannsamverkan kom häromveckan när jag deltog i Brås nationella konferens Råd för framtiden i Norrköping. Där utsågs också vinnaren i 2012 års svenska del av tävlingen ECPA, European Crime Prevention Awards. Priset gick till ett grannsamverkansprojekt i Halland, och det kanske viktigaste med det är att högskolan i Halmstad har utvärderat och kommit fram till en cirka 30 % minskning av bostadsinbrotten under den tid som arbetet pågått.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.