Grattis Alby m fl – på väg mot ökad konkurrens inom tandvården!

Centerpartiet leder arbetet i Stockholms läns landsting med att förbättra tandvården. Nu har produktionsutskottet beslutat att överlåta tio Folktandvårdsmottagningar till en ny aktör, Distriktstandvården Sverige AB. Centerpartiet har i denna process borgat för en väl förberedd försäljning och ett tydligt fokus på ökad mångfald och konkurrens.

Det är alltså inte frågan om en avknoppning utan marknadsvärdering utan en försäljning – till just marknadspris. Med tanke på alla frågetecken som finns om avknoppningar är detta steg som Centerpartiet nu får med sig Alliansen på nånting att vara stolt över!

Landstingsrådet Gustav Andersson skriver att bakgrunden till överlåtelsen ”är den osunda marknad som finns i Stockholms tandvård. Å ena sidan finns det ett stort, och visserligen kompetent, Folktandvårdsbolag. Å andra sidan finns det en mängd mindre privata aktörer. Men nästan inget däremellan.”

Och visst finns alla förutsättningar för att såväl kvalitet som pris ska förbättras sett ut patientens och medborgarens perspektiv. Det som nu händer är att Folktandvårdens mottagningar i Alby, Bollstanäs, Hallstavik, Jordbro, Järna, Kallhäll, Nykvarn, Rimbo, Salem och Tuletorget övergår i annan regi. Det blir spännande att följa utvecklingen!

Priset då? 23 miljoner, tack vare en god process med marknadsmässig värdering och ett stort intresse för att överta verksamheten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.