Har torskmasken letat sig hem till mig?

Uppdatering 20 okt: jag läser om illamående stockholmare pga att de ätet tonfisk. Sparsam information men på samma tema.

FREDAG 16 SEP

Det har funnits flera larmrapporter på senaste tiden om ökad förekomst av den potentiellt farliga torskmasken (Pseudoterranova decipiens) i just färsk torsk: DN, Aftonbladet, SVA. Nu är jag orolig för att den har letat sig hem till mig också – nedan en bild på färsk torskfilé som jag köpte igår och som snabbt visade sig vara ett dåligt köp!

Jag har ställt frågan till ett par sakkunniga på området och de första svaren går lite isär – en är säker på att detta är torskmask och en annan tippar på rundmask men garderar med torskmask.

Den stora frågan är nu vad som ska användas till cevichen framöver…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.