Emerich Roth på centerstämma – hatet en källa till våld nu som då

Det var ett privilegium att få lyssna till och samtala med Emerich Roth i söndags, när han gästade distriktsstämman för Centerpartiet i Stockholms län.

emerichroth

Foto:Henrik Juhlin

Emerich talar om sina erfarenheter under förintelsen då i stort sett hela hans familj – och nästan han själv – utplånades. Som överlevare har han i Sverige gjort mycket för att öka förståelsen av hat. Här är ett av många videoklipp och del av hans berättelse:

Emerich talade om betydelsen av kärlek för de pojkar som annars riskerar att fastna i kriminalitet. Att många av de som senare har hamnat fel har saknat en fadersgestalt var något som Roth återkom till flera gånger.

Emerich Roth

DN skriver idag om det ökande extremismvåldet från vitmaktrörelsen

I Huddinge kommun jobbar vi förstås vidare för att minska all typ av våldsbejakande extremism, det är ett av de prioriterade områdena redan i år 2016.

Läs mer om Emerichfonden

Jag, Emerich Roth och Alireza Akhondi

På bilden: Jag, Emerich och Alireza Akhondi (känd centerpartist och flyktinghjälpare, numera hos Vansbro kommun)

Emerich har bland annat varit aktiv med att grunda Exit, verksamheten inom Fryshuset för att få personer inom kriminella gäng att hoppa av.

För min egen del fick jag lyckligtvis igenom mina motioner på stämman och därmed en rad nya beslut för en giftfri Stockholmsregion bland annat.

christian_centerpartiet2016b

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.