Huddinge ska alltjämt vara fritt från kriminella nätverk

Uppdatering TISDAG 11 SEP

Idag skriver Mitt i Huddinge om Häradsvägen och Bandidos i Huddinge, klicka här

Brottsförebyggande rådet i Huddinge anordnar 12 sep ett seminarium om gängkriminalitet. Läs mer på Huddinge.se, i Länstidningen.

Igår skickade Huddinge kommun ut ett pressmeddelande: klicka här.

— — —

Uppdatering ONSDAG 5 SEP

Idag blev jag intervjuad av tidningen Mitt i Huddinge ang Häradsvägen, där Bandidos MC har sin lokal, och jag berättade att hyresgästen har motsatt sig uppsägningen som kommunen gjort, vilket troligen leder till att frågan får avgöras av hyresnämnden. Under september månad kommer Huddinge kommun att ha kontakt med hyresnämnden om detta, och beslut bör definitivt komma under hösten.

Huddinge kommun anser alltjämt att fastigheten har använts i strid mot gällande detaljplan och vi ser samtidigt ett stort behov av bostäder för forskare/studenter, där villan kan få en ny användning.

— — —

SÖNDAG 2 SEP

Jag ser att det framställs hos Nyheter24 som att Bandidos MC har etablerat sig i Huddinge, och det kan vara så sin plats att påminna om vad som har hänt under året. Tillsammans med polis och fastighetsägarförening har vi i Huddinge kommun klargjort att kriminella nätverk inte är välkomna och som ett led i detta förvärvade kommunen fastigheten som MC-klubben sen början av året har hyrt.

Senast i juni samlade jag ihop några av trådarna kring detta: läs mer.

Det som har hänt sedan i våras är att hyresgästen i nämnda fastighet (på Häradsvägen i Snättringe / Segeltorp), alltså numera hyresgäst hos Huddinge kommun, är uppsagd.

Det är den processen som vi nu fortfarande befinner oss i och min och Huddinge kommuns ambition och förhoppning är förstås att hyresgästen och Bandidos MC ska lämna fastigheten så snart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.