(KD), (FP) och (M) säger myndighet när (C) säger människa

LÖRDAG 4 FEB

Det förvånar inte att Centerpartiet är det parti som vill ge makt till den enskilde individen, medan tyvärr övriga regeringspartier ropar på en ny myndighet. För Centerpartiet tror på människor mer än på staten.

Det handlar alltså om att Folkpartiet, Kristdemokraterna och som det verkar nu också Moderaterna vill ha en ny myndighet som övervakar våra äldreboenden. Anders W Jonsson (C) är mycket tydlig när han säger att det är lite typiskt svenskt (och sossigt kunde han tillagt) att så fort Carema brister i sin kvalitet så ropar man på en ny kontrollmyndighet utöver Socialstyrelsen.

Gör som Centerpartiet vill istället – inför äldrepeng och för makten tll människor.

Här är ett citat från Anders inlägg i riksdagen idag:
”För oss i Centerpartiet kommer därför, idag och i framtiden, människors omsorg alltid vara viktigare än en diskussion om driftsformer. När andra ropar högt om att förbjuda vinst och valfrihet så är vårt svar att det behövs mer av valfrihet, inte mindre, mer självbestämmande, inte mindre.

Herr/Fru Talman

När andra vill stänga välfungerande privata enheter av en enda orsak, att de är just privata så svarar vi att det tvärtom behövs många, många, många fler kreativa entreprenörer i svensk välfärd.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.