"Kommunen köpte Bandidos lokal"

TISDAG 1 MAJ

Tidningen Mitt i Huddinge skriver denna veckan om kommunens förvärv av Häradsvägen 102 vid den exekutiva auktionen hos Kronofogden förra veckan. Som bakgrund kan jag länka återigen till artikeln i Vårt Huddinge där jag nyligen blev intervjuad som ordförande i Huddinges brottsförebyggande råd och kommunalråd med ansvar för brottsförebyggande arbete:

Öppna artikeln här.

Det som kan vara bra att påminna om är att samtliga politiska partier har ställt sig bakom ett uttalande som anger kursriktningen för ett Huddinge utan några som helst kriminella nätverk. Tillsammans med Polisen m fl har därför Huddinge kommun under våren samverkat för att finna olika vägar att bli av med etableringen på Häradsvägen, i detta fall en etablering av Bandidos.

Det kan vara värt att lyfta fram ett citat från artikeln där kommunstyrelsens ordförande Daniel Dronjak Nordqvist säger:

”Skälet till att vi gjorde detta är att vi vill motverka att kriminella nätverk etablerar sig i kommunen. Huddinge är uppskattad som en trygg kommun och då kan vi inte ha den här typen av etableringar”.

Jag hoppas också att invånarna i Huddinge kommun har förståelse för att vi anlitade ett ombud på den exekutiva auktionen. Avsikten med detta var att kunna överta fastigheten till ett så rimligt pris som möjligt. Priset blev fyra miljoner.

1 svar på ”"Kommunen köpte Bandidos lokal"

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.