(MP)-nej till Hågelbyparken & massavgång av medlemmar

Att Miljöpartiet säger nej till utveckling och därmed nej till nöjesparken i Hågelby är väl känt. Och nu sker, dagen efter detta pressmeddelande, en massavgång av medlemmar i språkröret Maria Wetterstrands hemkommun Botkyrka.

Någon koppling mellan dessa händelser måhända? Kan det vara så att dessa medlemmar vill se fler jobb även i Botkyrka?

Läs även Annie Johansson, Kerstin Lundgren.

4 svar på ”(MP)-nej till Hågelbyparken & massavgång av medlemmar

 1. Elisabeth säger:

  Mp i Botkyrka säger inte nej till familjeparken! Vi säger nej till detaljplaneförslaget som det ser ut idag och det gör vi på ungefär samma grunder som länsstyrelsen säger nej. Vi har ingenting emot varken park eller jobb men inte på bekostnad av den för Huddinge så livsviktiga gröna kilen!!! Men det är tydligen ingenting som Huddinge-centern prioriterar!

  Att avhoppen kom dagen efter är en tillfällighet som mest är skrattretande. De hoppar av för de tycker alliansen jobbar bättre för det gröna och det gör de dagen efter vi gått ut med att vi säger nej till detaljplanen p g a gröna perspektivet. Samma detaljplan som C m fl säger JA till! Jo, jo, man får mer genomslag för det gröna med Alliansen…!

  I själva verket handlar avhoppen om att Annika och Ardavast inte längre har mp Botkyrkas förtroende och därför inte fått plats på listan. Avhoppen har varit väntade sedan årsmötet i april.

  Svara
  1. Christian säger:

   Platsen där Fantasia planeras är väl mest jordbruksmark så det beror ju på vad man menar med ”grönkil”, men visst stämmer det att jag personligen gärna ser en nöjespark i Hågelby, det tycker jag är framåt, utvecklande och jobbskapande. Att man då klarar utmaningar som trafik och kulturvärden är ju en självklarhet.

   Vad gäller avhoppen kan de flesta av oss bara spekulera, och det tänker jag inte göra ytterligare. Det är möjligt att pressmeddelandet och avhoppen sammanföll av en ren tillfällighet, men ibland är sambanden lika enkla som det verkar.

   Svara
 2. Mats Einarsson säger:

  Nix, så hänger det inte ihop. MP:s beslut att (mer eller mindre) säga nej till Hågelbyprojektet var snarare i linje med vad avhopparna tyckte (i alla fall frontfiguren Ardavast Reshdouni). Det handlade istället om att MP inte ville ha en uttalad islamofob på sin lista. Det är den minoritet som tyckte att det gick alldeles utmärkt som nu lämnat. Politiken är, såvitt jag kan bedöma, efterhandskonstrerad.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.