Nya C-idéprogrammet tar sikte på en mer lokalt förankrad polis

Skrivningen, som alltså är ny i Centerpartiets idéprogram, lyder: ”För att utveckla det brottsförebyggande arbetet vill Centerpartiet skapa en mer lokalt förankrad polis i hela Sverige.”

Nedan en bild från ett av mina inlägg i debatten:

Christian Ottosson på Centerpartiets idéprogramsstämma

Läs pressmeddelande och även Centerpartiet i Huddinge.

Från Centerpartiet i Huddinge har vi under ett drygt år engagerat oss i processen med idéprogrammet. Vi har haft diskussioner på medlemsmöten och vi har skrivit förslag till texter. Vi har också deltagit i den öppna debatten i media. Och jag tycker att det finns all anledning att vara nöjd med slultresultatet:

  • Centerpartiet är ett liberalt parti och vår liberalism är social, decentralistisk och grön.
  • Centerpartiet har sina rötter i landsbygdsbefolkningens och de självägande böndernas månghundraåriga kamp för frihet och rättvisa i Sverige.
  • Färdriktningen mot ett fossilbränslefritt samhälle är tydlig i idéprogrammet.
  • Betydelsen av en levande landsbygd lyfts fram inklusive sunda och säkra livsmedel.

Allt detta är frågor som vi i Huddinge har lyft fram och velat ha med i förslaget. Som många andra var vi inte nöjda med det förslag som idéprogramsgruppen presenterade i december. Så när vi nu har antagit, för första gången sen 2001, ett idéprogram så känns det bra och viktigt med en tydlig inriktning mot decentralism, social hållbarhet och miljö!

Så här kan det se ut när man är ombud på partistämman och föreslår såväl strykningar och tillägg:

stämmoanteckningar

Nedan en annan bild på Centerpartiets tre kvinnliga partiledare Annie Lööf (2011-), Maud Olofsson (2001-2011) och Karin Söder (1985-1987). Det finns inget (!) annat svenskt parti som kan visa upp tre kvinnliga partiledare.

Annie Lööf, Maud Olofsson, Karin Söder

Härnäst blir det ordinarie partistämma i Karlstad redan i september – då har vi alla möjligheter att utveckla vår politik mer konkret.

 

1 svar på ”Nya C-idéprogrammet tar sikte på en mer lokalt förankrad polis

  1. Sadik säger:

    Regeringen fc3b6rstod att lagen mc3a5ste bli mer proportionerlig och fc3b6lja lagen om mc3a4nskilga rc3a4ttigheter. Jag har sc3a4kert misast delar i senaste dagarnas debatt, som du skriver. Men uppdragsgivarna c3a4r fc3a4rre, sc3b6kbegreppen ska definieras och bestc3a4mmas av en domstol. Den enskilda kan fc3a5 upprc3a4ttelse.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.