Nya polisutbildningen till Flemingsberg

Idag blev det klart att den nya polisutbildningen hamnar vid Södertörns högskola i Flemingsberg, vilket är väldigt glädjande för alla oss som jobbar för ökad trygghet. Läs polisens nyhet här och lokalt pressmeddelande från oss i Huddinge här. Målsättningen är att den första omgången polisstudenter startar våren 2015, säger Doris Högne Rydheim, rektor vid Polishögskolan.

Det är viktigt för polisutbildningen att det finns ett gott sambarbete med akademiska institutioner, för det stärker själva utbildningen. Att det finns kvar i närheten av Stockholm är också positivt eftersom en stor del av landets befolkning bor här. Södertörns högskola erbjuder också redan idag en mångfald av utbildningar vilket förhoppningsvis kommer bidra till att vi får kompetenta poliser i framtiden.

Det är nämligen inte vilken utbildning som helst vi pratar om här. Det handlar om de poliser som ska möta våra ungdomar när de kanske stör ordningen någonstans eller har begått ett brott. Då vill jag att det är en person med bra bemötande som tar sig an våra barn, och med en trygghet i ryggen som gör att han eller hon inte behöver visa sin maktposition.

Centerpartiet i Huddinge har just nu faktiskt en kampanj kring trygghetsfrågor där just lokal polis i Flemingsberg är en viktig fråga. Jag hoppas förstås att en polisutbildning i området kommer att bidra till att förverkliga den idén.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.