Oansvarigt av MP att slösa i kristider

Miljöpartiet vill kraftigt förlänga den svenska föräldraförsäkringen och det tycker jag är oansvarigt när konjunkturen i Europa är minst sagt ifrågasatt pga Eurokrisen. Varför vill man prioritera att lägga flera miljarder på att förlänga den unikt generösa svenska föräldraförsäkringen? Är det då så konstigt att väljarna inte tycker politiken är trovärdig?

Det är bra att vi har en generös föräldraförsäkring. Själv har jag under min tid i FN upplevt hur det är att inte ha rätt till någon sådan alls (när min dotter föddes) och det är ingen bra modell kan jag lova. Men att JUST N prioritera en förlängning av föräldraförsäkringen måste förvåna de flesta utom möjligen Miljöpartikongressen själv – eller tycker man t ex i Grekland eller i Spanien att det här förslaget är precis rätt medicin för att skapa bättre ekonomi?

Det som väljarna förmodligen vill se är en jobbskaparpolitik naturligtvis vilket jag också har skrivit om här, men såna förslag från de rödgröna hör till ovanligheterna. Jag har ingenting alls emot tanken på entreprenörskapsår, tvärtom, men idén är bara allmänt formulerad och dessutom presenterad av ett parti (Miljöpartiet) som vill att folk ska jobba mindre, gärna genom friår.

Läs hur Peter Andersson resonerar kring bilden som väljarna har av partierna, även om jag inte helt delar bilden att ledarredaktionerna just nu gör gemensam sak mot Miljöpartiet; tidigare vill jag nog säga att de har haft en alltför angenäm resa i media och att det är först nu som de verkligen blir granskade.

Läs även Raymond Svensson, Per Ankersjö, Dayana Jadarian och Mikael Andersson.

4 svar på ”Oansvarigt av MP att slösa i kristider

  1. Mikael Andersson säger:

    Håller med dig om att tanken med entreprenörskapsår faktiskt är en ganska god tanke. Men frågan är vad de egentligen vill med detta då det är, som du skriver bara allmänt formulerat.

    På hela taget är jag konfunderad över MP:s politik. Läser bland annat att de ska prioritera satsningar på jobb men hittar inget konstruktiv förslag i den inriktningen (bortsett från entreprenörsåret). Tvärtom visar MP genom sin politik att de är motståndare till jobb och företagande. MP är ett parti som är uttalat motståndare till tillväxt och deras politik med kraftiga kmskatter och höjningar av drivmedelspriser kommer att slå undan förutsättningarna för stora sektorer och med all säkerhet innebära en massarbetslöshet för oss som inte bor i storstadsregionerna. Att då säga att man prioriterar satsningar på jobb är helt osant och på snudd till ohederligt.
    /Mikael Andersson (C)

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.