Osmakligt när Pilsäter (FP) och Ulvskog (S) gör personangrepp på Lööf

LÖRDAG 7 JULI

Det är lika osmakligt vem som än gör det, denna gång (S)-företrädaren och EU-parlamentariker Marita Ulvskog, samt Karin Pilsäter som är välkänd folkpartipolitiker, som hoppade på Annie Lööf under Almedalsveckan.

Är det brist på sakliga argument som gör att dessa kvinnor istället gör personangrepp? I så fall talar det snarast till Annies och Centerpartiets fördel.

Ulvskog skrev på Twitter: ”Ny talskrivare åt Annie Lööf? Hjälper tyvärr inte. Trovärdighet noll. Skulle funka i Top Model, inte i verkligheten.” Hon begår ett grovt överklamp när hon på detta sätt kritiserar Annie för hennes utseende istället för att argumentera i sak. Kanske hittade hon inga sakargument mot Annies tal?

Fredrick Federley, riksdagsledamot för Centerpartiet, kommenterade det bl a med ”Det är det klassiska att kvinnor bedöms för sitt utseende och förminskas i stället för att bedömas för det politiska innehållet.” Jag är beredd att hålla med honom.

Lika illa är det när Karin Pilsäter säger nedlåtande saker om Annies klädsel. Vad är som dessa kvinnor stör sig på egentligen!? Om de inte kan delta i debatten demokratiskt så kan de väl hellre gå någon annanstans eller hålla tyst. Det oroar mig när tunga namn inom (S) och (FP) brister i respekt för andra politiker, bland annat eftersom det kan påverka dela det politiska klimatet negativt.

Läs: Expressen, Aftonbladet, DN, SvD, Mikael Andersson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.