Överraskningar, vändningar & autografer – Stockholm Open!

ONSDAG 20 OKT
Så var det då äntligen dags att besöka Kungliga Tennishallen för min egen del! Tisdagens spel innebar första omgången och därmed inte några av de bästa spelarna. På pappret, är väl bäst att tillägga eftersom turneringen så här långt har präglats av överraskningar i form av att de ”sämre” spelarna vinner över de ”bättre”.

  • Arnaud Clement mot Olivier Rochus: Aldrig har jag sett ett så jämt set som det första – som slutade 6-0! Varenda game gick till 40-40 och ett antal ”fördel” hit eller dit, men se siffrorna blev väldigt väldigt stora. Clement vann i två raka. Han är rolig att titta på!
  • Ivan Dodig mot Tommy Robredo: Klart överraskande att kroaten vann denna match, men välförtjänt förstås.
  • Florian Mayer mot Feliciano Lopez: En lite annorlunda spelstil hos Mayer, och med en väldigt svepande bakåtsving, svårspelad och överraskande seger för honom.
  • James Blake mot Thomaz Bellucci: Kvällsmatchen som jag lämnade efter första set. Den f d världsstjärnan Blake var blek i början och förlorade första set med 3-6 efter att, som det kändes, ha slagit minst hälften av bollarna i nät. Men se Blake tog uppenbarligen hem det till slut – se där vad som kan hända när man lämnar banan i förtid.
  • Och så dagens, enligt många, höjdpunkt förstås – Roger Federers träningspass med Ivan Ljubicic och inte minst spelet tillsammans med två yngre spelare från Stockholmstrakten. Roligast var Rogers fyndiga kommentarer under spelets gång – på svenska!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.