Pinsamt av (S) och (V) att inte delta i debatten

LÖRDAG 7 OKT

Det finns olika uppfattningar om huruvida det är rätt av Socialdemokraterna och Vänsterpartiet att tacka nej till partiledardebatten imorgon söndag pga att de har placerats som oppositionspartier tillsammans med Sverigedemokraterna. Läs DN, SvD samt Laakso på Brännpunkt.

Men nu ÄR ju (S), (V), (MP) och (SD) de fyra oppositionspartierna och i en diskussion om budgeten borde det vara självklart att majoriteten, dvs Alliansen, precis som alla gånger tidigare i SVT då placeras tillsammans. Det är ju liksom dom som har jobbat fram den tillsammans.

Beröringsskräcken gentemot (SD) är pinsamt, och jag skäms på (S) och (V)s vägnar. Det är inte rimligt gentemot väljarna att avstå en debatt med hänvisning till placeringen för där var och en ska stå under samtalet – det är att undervärdera väljarna grovt.

Peter Andersson är av en annan uppfattning, Emil Högberg tycker att alla har gjort fel.

2 svar på ”Pinsamt av (S) och (V) att inte delta i debatten

 1. Emil säger:

  Om det nu bara är de fem budgetarna som ska diskuteras – och inte åtta partiers politik – så borde väl regeringen representeras av en person.

  Svara
  1. Christian säger:

   Emil, jag tycker det är utomordentligt fånigt av S och V att ha synpunkter på placeringen, se till att vara där och argumentera istället. Ni tillhör oppositionen, det gör SD också. Därför hamnade ni på den planhalvan. Det finns säkert en bättre uppställning rent logiskt, med de fyra oppositionspartierna mer separerade etc, men att som partiledning fokusera på det känns inte seriöst. Det ÄR åtta partiers politik som ska diskuteras, och vi har en regeringskoalition som ska försvara och förklara sin budget.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.