Pinsamt men välkommet av Hägglund om arbetsrätten

Ja det går väl inte att säga nåt annat än att det var pinsamt att Göran Hägglunds (kd) uttalade i torsdagens DN angående provanställningar ”om man inte säger upp efter tre månader så blir man sittande med den person man anställt.”

Så fungerar det ju inte alls; det räcker ju för arbetsgivaren att informera den anställde 14 dagar i förväg för att kunna avbryta provanställningen. KD-ledaren har inte riktigt koll på arbetsrätten med andra ord.

Göran Hägglund siktar fel

Det må finnas en spricka i alliansen i synen på arbetsrätten, men den finns nog främst mellan moderaterna och övriga partier. Centerpartiet har varit drivande i arbetet med att modernisera arbetsrätten och det är förvisso bara positivt att Hägglund och KD nu närmar sig.

Och angående uttalandet om provanställningsreglerna säger han att poängen var att arbetsgivare borde ha möjlighet till längre provanställningar – något som ligger i linje med Centerpartiets förslag.

Jag påminner också om att Centerpartiet vill slopa turordningsreglerna för företag med upp till nio anställda – något som tyvärr inte alls framgår av partiets officiella information i frågan. Men det kommer kanske?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.