(S) lägger om kursen – någon förvånad?

Ja egentligen tycker jag inte att någon borde vara så förvånad över det som nu händer i svensk politik där Socialdemokraterna och Miljöpartiet tar hjälp av Vänsterpartiet för att vrida klockan tillbaka. Samtidigt är det en del besked som går emot vad som sades före valet. Det gäller till exempel överskottsmålet som man nu vill överge, och det gäller återställarna i skattepolitiken. Överskottsmålet skulle ju vara kvar, sade Magdalena Andersson före valet. Inte så nu efter valet.

Återställaren inom friskoleområdet har som bekant inte heller gjort Centerpartiet glada, eftersom det går emot den överenskommelse som fanns. Före valet.

Den välmeriterade professorn Lars Calmfors är en av många som anser att detta skapar dålig trovärdighet.

Lägg därtill alla retoriska överdrifter om hur dålig den svenska ekonomin är, som inte ens övertygar de egna i S-leden.

Sammantaget ger det bilden av ett regeringsparti som gör allt vad den kan för att förbereda väljarna på att ekonomin blir sämre de kommande åren. Men det beror ju på vilken politik som regeringen väljer att föra: om man väljer att stimulera jobbskapande eller om man väljer att höja skatterna; om man väljer att välkomna olika aktörer inom välfärden eller om man väljer att med falsk retorik gå till angrepp till allt annat än kommunal regi.

Frågan är då, vad det detta som (S) kommunicerade innan valet? Kanske finns det skäl att vara något förvånad trots allt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.