Samtal för framtiden på Huddinges demokratidagar

LÖRDAG 20 OKT

Idag genomför vi slutspurten för Huddinges demokratidagar som har bjudit på sex dagar med inspirerande och utmanande samtal med invånare i kommunen. Dessa samtal har handlat om allt från integration till alkoholförebyggande arbete, om jämlika skolmiljöer och ökat bostadsbyggande, och om hur vi tillsammans i Huddinge ska lyckas arbeta med långsiktigt.

Det har varit en hektisk vecka för oss förtroendevalda och det viktigaste som jag tar med mig från denna veckan är att det finns ett stort intresse av samhällsfrågor i Huddinge, och att vi gemensamt måste försöka få till stånd liknande samtal under HELA året, inte bara under en vecka.

Några axplock från veckans aktiviteter som jag själv deltog i. Gymnasieskolorna deltog i år för första gången på ett aktivt sätt och varje skola hade var sin dag då politiker och elever pratade om framtidsfrågor som eleverna själva tog upp. Vårbys islamska kultur- och ungdomsförening, VISUK, anordade igår ett samtal om islam i Sverige där Rashid Musa föreläste om diskriminering och medias ibland snedvridna hantering.

Trygghetsvandringen i Vårby gård genomfördes av Tryggare Sverige på beställning av Huddinge brottsförebyggande råd och fastighetsbolagen lokalt. Den gav oss kunskap om hur boende och verksamma lokalt upplever beslyning mm. Ungdomsdrickandet var också på tapeten nämligen när drogsamordnaren Håkan Fransson från Öckerö kommun föreläste om hur vuxnas delaktighet i samhället kan bidra till minskat drickande. Sen deltog vi kommunalråd från den politiska majoriteten igår i samtal med besökarna i Flemingsbergs centrum.

Avslutningsvis har flera av oss idag deltagit i en paneldiskussion hos Rädda Barnen om en mer jämlik skola samt i Open Space-samtal om de ämnen som besökarna själva lyfte fram under eftermiddagen tillsammans med oss politiker.

En härlig och intensiv vecka går därmed till sitt slut, och till alla invånare som har deltagit – ett stort tack! Och till er som inte hade möjlighet att vara med – kontakta gärna din politiker när du undrar över något eller har en idé för framtiden!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.