Ska vi bygga mer? Gör det då billigare att bygga!

FREDAG 18 FEB

Debatten om varför det byggs för mycket eller snarare för lite är alltid viktig! Magnus Andersson tycker att det saknas mod, Helen Törnqvist lyfter politiskt initiativ och Raymond Svensson talar om ”bostadsriksdag” och planprocesser. Debatten förs ju också kring hyresrätter centralt. Läs t ex DN, SvD, Aftonbladet, DN, DN, Peter Andersson.

Jag tillhör ett av de relativt få kommunalråd som bor i hyresrätt, tycker det är utmärkt att det finns centrala hyresrätter och tycker därför att Fredrik Reinfeldt har varit minst sagt ute på hal is när han har talat om att hyresrätten inte fungerar i city. Däremot är det bra med en mer marknadsanpassad hyressättning.

Jag har tidigare skrivit om ett mycket enkelt sätt att skapa fler bostäder, nämligen halverad byggmoms, eftersom det i grunden bör vara fel att beskatta något så viktigt så mycket som vi gör idag. Tillsammans med den nya lagstiftningen kring allmännyttans hyressättning och affärsvillkor så kan sänkta byggkostnader öppna upp för att vi i Sverige får i gång byggandet på den nivå som vi verkligen behöver.

1 svar på ”Ska vi bygga mer? Gör det då billigare att bygga!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.