Södra Sidan "Studenter kan få Bandidos villa"

LÖRDAG 26 JAN

Idag skriver tidningen Södra Sidan om kommande beslut i hyresnämnden där vi i Huddinge kommun hoppas att vår uppsägning av Bandidos som hyresgäster blir godkänd. Jag tycker det är bra att media uppmärksammar varför ärendet har dragit ut på tiden men att vi nu närmar oss ett beslut. Jag kan hänvisa till det senaste kommunala beslutet om att använda hyresintäkterna till avhopparverksamhet.

Jag blir intervjuad om hur Huddinge kommun planerar för att låta studenter eller gästforskare istället få hyra in sig i villan.

Varför är då det här en viktig fråga för Huddinge? Jo för det första för att Huddinge ska fortsätta att vara en trygg kommun att leva i och att vara i. Det är många människor som årligen kommer till Huddinge som besökare och uppskattar våra grönområden och våra olika kommundelar. Och för de som redan bor här så gäller att de flesta är trygga även om det samtidigt finns förbättringsområden.

För det andra är de kriminella gängen eller de kriminella nätverken ett hot mot inte bara enskilda individer utan i förlängningen mot hela det demokratiska, öppna samhället. För mig som centerpartist är det självklart att kämpa mot organiserad brottslighet, för det kommer på sikt att öka friheten och tryggheten för det stora flertalet.

För det tredje kan man också prata om pengar. Som jag nyligen bloggade om kostar kriminaliteten samhället en hel del resurser, och då måste vi öka insatserna för att så tidigt som möjligt förebygga kriminalitet.

Den som inte har följt frågan tidigare kan öppna den här tråden här på bloggen och läsa mer. Det var för ungefär ett år sedan som Bandidos etablerade sig på Häradsvägen i Snättringe genom ett hyreskontrakt hos dåvarande fastighetsägaren. Huddinge kommun sade upp hyreskontraktet när vi tillträdde som ägare i somras och sedan dess har vi väntat på hyresnämndens beslut.

Självklart gäller fortsatt vår målsättning att vi inte ska några kriminella gäng i Huddinge.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.