Spårväg syd en viktig prioritering för Centerpartiet

ONSDAG 16 JAN

I en artikel på Newsmill får ett antal representanter för Folkpartiet det att se ut som att deras parti är det enda i Alliansen i Stockholms läns landsting som vill bygga Spårväg Syd. Inget kunde dock vara mer felaktigt.

Centerpartiet var tillsammans med Moderaterna och Kristdemokraterna helt eniga om att inriktingen är att bygga spår. Det viktiga är nu att börja planera för spårväg syd och säkra upp sträckningen. Inriktingen är att lägga spår på banan, men vi stänger inte dörren för en BRT-lösning. Det viktiga är att det planerade bostadsbyggandet också kommer igång. Här har vi i Huddinge ett stort lokalt ansvar – som jag och Centerpartiet vill ta. Vi återkommer till vilken lösning för Glömstadalen som vi vill se, men klart är att det krävs ett stort bostadsbyggande för att förbättra utsikterna för Spårväg Syd.

Även på en annan punkt har FP-representanterna fel. Inriktingen från Alliansen är inte alls att alla spår ska gå till Stockholms C. Titta på tvärbanan som Alliansen drev fram som blivit en succe och som nu byggs vidare både mot Kista och mot Sickla.

Jag ser Spårväg Syd som en stor möjlighet för Huddinge och andra kommuner på Södertörn, men främst förstås för alla invånare som dagligen ägnar mycket tid åt resor. Det vore miljömässigt klokt att satsa på Spårväg Syd och det är ett projekt som även alla vi fem partier i den politiska majoriteten i Huddinge är positiva till.

Även Kalle Henriksson (KD) har bloggat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.