Välfärdens hjältar #1: vårdföretagare i Huddinge

Idag besökte jag tillsammans med landstingsrådet Gustav Andersson några mycket spännande personer, nämligen företagare som med sina idéer och sitt engagemang utvecklar välfärden till något ännu bättre. De är sannerligen Huddinges hjältar och i Centerpartiet kommer vi att jobba hårt för att dessa entreprenörer ska få det lättare och inte svårare att utveckla sin verksamhet och därmed kvaliteten i välfärden i stort. Alla tjänar på att dessa företag prövar nya arbetssätt och metoder och inte minst ser effektiviseringar som kan göras i den offentliga verksamheten.

Hos Glömstapoolen lärde vi oss hur mycket engagemang och kunskap betyder för att utveckla en verksamhet som visserligen är privat finansierad men som tillfredsställer viktiga behov av friskvård, utbildning, samtalsterapi och annat. Christina Sundqvist är distriktsläkaren som tagit steget från ensamföretagare till expansiv välfärdsföretagare. Här har landstingets vård en del att lära när det gäller platt organisation, att ta tillvara nya idéer och att inte minst ta tillvara personalens egen kompetens.

Vi träffade också under dagen Caremas vårdcentral i Skogås och personalen där som pratade om Best Practice och att använda personalresurserna på rätt sätt. Här sammanföll delvis samtalen med Glömstapoolen och Carema nämligen i det grundläggande att se varje medarbetares starka sidor och t ex sträva efter att ge distriktssköterskorna mer kontakt med patienterna.

Jag säger TACK för er tid och LYCKA TILL i fortsättningen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.