Vänsterkartellen lovar och lovar men har inte pengarna

MÅNDAG 13 SEP

Inte nog med att Lars Ohly (V) förstatliga en massa bolag; jag har själv nu sett på ett antal debatter hur vänsterkartellens representanter lovar och lovar samtidigt som de inte vill tala om några skattehöjningar. Hur kan det gå ihop? Nu visar det sig, föga förvånande, att det inte går ihop.

Förutom förmögenhetsskatten, som de har räknat fel på, är vänsterkartellens valplattform är kraftigt underfinansierad när det gäller förslagen om att alla som fyllt 75 år ska kunna få hemtjänst utan biståndsbedömning samt förslaget om ”fria timmar” i äldreomsorgen. Några hundra miljoner som vänsterkartellen har föreslagit räcker inte på långa vägar för att finansiera detta – Centerpartiet egna beräkningar visar att det sannolikt är miljardbelopp som fattas! Bara för Huddinge kommun skulle det handla om ca 130 miljoner i extra kostnader för 2011!

Det är upprörande att Mona Sahlin och resten av vänsteroppositionen lovar välfärdsreformer till våra äldre men skickar räkningen till oss som bor i Huddinge kommun. De lovar – vi får betala.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.