Vårby Gård – med entreprenörskap på agendan

ONSDAG 24 AUG

Politik är roligt, särskilt när man får möjligheten att utveckla Huddinge tillsammans med personer som jag träffade igår. Såväl näringslivsenheten på Huddinge kommun, skolledare, representanter för Handlingskraft, fastighetsägare som fritidsgårdschefen samlades i Vårbyhusets hörsal i Vårby Gård. Ämnet att diskutera var entreprenörskap med fokus på Vårby Gård.

Carlos Rojas, samhällsdebattör, var en av dem som deltog och han berättade om hur han ser möjligheterna för miljonprogramsområdena i allmänhet och Vårby Gård i synnerhet.

Jag tror att vägen framåt ligger i att bygga på det som redan finns. Entreprenörer som finns och kanske även som har funnits i Vårby Gård, tillsammans med det arbete som nu görs inom skolan, inte bara i Vårby Gård, med satsning på entreprenörskap. Därför fanns t ex Michael Lindquist, känd inom och utanför Huddinge för sitt arbete med Ung Företagsamhet, med igår.

Men detta räcker inte i sig. Vi måste också samla oss för att öka attraktiviteten i Vårby Gård genom samverkan inom t ex samhällsbyggnad och trygghet. Som ordförande i Huddinges brottsförebyggande råd hoppas jag att kunna bidra något till detta.

Några andra som verkligen bidrar just nu till ökad attraktivitet är fastighetsbolaget och ägaren till Vårby Gård centrum, Balder AB. Just nu pågår det utveckling för fullt och nedan syns en bild på några nya butiker. Bra jobbat – ett attraktivt centrum är en grundförutsättning för att nå visionen om ett tryggare och ännu mer entreprenöriellt Vårby Gård.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.