Alla kan hjälpas åt för en tryggare vardag

Häromdagen kunde jag se att klottret på en av gårdarna till Mörtvikskolan i Skogås äntligen har tagits bort! Det var inte en dag för tidigt eftersom jag vet att det har framförts tidigare men utan åtgärd. Jag tror att alla kan bidra till trygghet genom att vara ”om sig och kring sig” och åtminstone ibland försöka rapportera till fastighetsägare när det sker både klotter och annan skadegörelse.

Jag är glad över att vi politiskt inför 2014 lite tydligare har lyft frågan om nedskräpning och skadegörelse. Den fysiska närmiljön påverkar hur vi upplever och agerar. Att hjälpas åt att hålla rent och snyggt är en viktig trygghetsfråga. Där hoppas jag också på ett utvecklat samarbete med fastighetsägare i bland annat Skogås, en mycket viktig pusselbit för att lyckas med detta.

Nedan en bild före och en bild efter klottersaneringen.

klotter_mortvikskolan

klottersanerat_mortvikskolan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.