Annie Lööf: ”restaurangmomsen ska följas upp”

FREDAG 4 NOV

Igår skrev Annie Lööf, ny partiledare för Centerpartiet och Sveriges näringsminister, att halveringen av restaurangmomsen ska följas upp noga genom de beslut som regeringen har fattat denna veckan. Det är ett bra initiativ och följer upp Centerpartiets profilfråga under året på ett seriöst sätt. Glädjande också att finansministern är med på detta, för det handlar i grunden om att följa upp så att satsningen har gett avsedd effekt och att det också bidrar till att fler jobbar alltmer lagligt.

Andra som bloggar om detta är Pia, Moms-Mats och Gunilla.

Du har väl förresten inte missat Annie Lööfs nya bloggplattform inifrån departementet; tillsammans med medarbetare skriver de nu på Innovationsbloggen.

2 svar på ”Annie Lööf: ”restaurangmomsen ska följas upp”

 1. Lennart Johansson säger:

  Sänkt restaurangmoms är ett synnerligen korkat beslut, som inte kommer att ge mer än möjligtvis ett fåtal arbets platser till ett osedvanligt högt pris. Med skattepengar subventionerar Ni en bransch, där fifflare och kriminella dominerar, alltid steget före skattemyndigheterna med nya trick för att dölja den verkliga omsättningen. Effekten kommer naturligtvis inte innebära annat än att man kommer att höja sina priser i motsvarande grad och ta de pengar staten rätteligen kunde håvat in Skattebetalarnas åsikt kommer Ni förhoppningsvis att märka vid nästa val och Ni kommer inte att bli glada över det

  Lovar
  Lennart Johansson

  Lennart Johansson

  Svara
  1. Christian säger:

   Om restaurangägarna är såna fifflare kanske du tycker att vi borde ha 50 % moms på just dem, Lennart? Skämt åsido, med denna reform blir det de facto enklare att vara vit och göra allting som det ska göras, och det är viktigt att göra det så enkelt att följa reglerna som möjligt. Att det blir fler anställda när kostnaderna sänks är Centerpartiets målsättning, och vi får väl se vad resultatet blir.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.