Bandidos hyra ska gå till avhopparverksamhet

TORSDAG 13 DEC

Idag intervjuvas jag av Radio Stockholm om vårt politiska beslut i Huddinge att använda Bandidos hyra till avhopparverksamhet. Lyssna på intervjun här.

Här kommer en tidig julklapp till alla oss som tror på människan och att personer som en gång har valt en kriminell livsstil kan fatta ett annat beslut. Att de kan bestämma sig för att lägga av med det kriminella och att börja ett nytt liv.

Vi från den politiska majoriteten i Huddinge har idag skickat ut ett pressmeddelande där vi berättar att vi tänker använda hyresintäkterna från den så kallade Bandidosvillan till att skapa en pott, som senare ska användas till en avhopparverksamhet. Det är nämligen långsiktigt hållbart att investera i människor; i det här fallet kan man säga att vi återinvesterar Bandidos hyra i socialt kapital, i att ge människor en ny chans.

En avhopparverksamhet är i grund och botten en samverkan mellan olika aktörer kring de personer som vill hoppa av den kriminella livsstilen. Det finns såvitt jag vet ingen kommun i Sverige som har en väl utvecklad avhopparverksamhet, däremot några som prövar sig fram. Huddinge sällar sig nu till en av dessa, eftersom vi under 2013 ska ta fram en strategisk plan mot organiserad brottslighet där avhopparverksamhet ingar som en del.

I intervjun med Radio Stockholm underströk jag att det finns beräkningar som visar på kostsamma de kriminella gängen är för samhället. En studie som har uppmärksammats mycket beräknar kostnaden för en person som är medlem i femton år till 23 miljoner kronor.

Denna helg skriver också tidningen Södra sidan om vårt beslut i Huddinge kommun att använda hyresintäkterna från den så kallade Bandidosvillan till avhopparverksamhet.

Läs artikeln genom att klicka här

Sveriges Radio tog också sin utgångspunkt i dagens artikel i DN av Bengt Svensson, och att vårt beslut i Huddinge nu är ett sätt för oss som kommun att sträcka ut en hand till polisen i kampen mot organiserad brottslighet.

Om du vill se inläggen om Bandidosvillan här på bloggen, klicka här.

Nuläget är annars att hyresgästen är uppsagd men har motsatt sig detta, varför hyresnämnden kommer att besluta i ärendetn i januari enligt plan.

2 svar på ”Bandidos hyra ska gå till avhopparverksamhet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.