BORT MED KRÅNGLET – ANSTÄLL DE UNGA!

TORSDAG 16 SEP

Vi måste se till att unga inte ställs åt sidan och glöms bort. Centerpartiet är idag det enda partiet som gör något åt ungas livsvillkor.

Här några exempel på vad jag och Centerpartiet vill göra för att unga ska få in en fot på arbetsmarknaden:

Öka tryggheten för unga
Centerpartiet vill att den sjukpenninggrundande inkomsten ( SGI) grundas på vad personen tjänat under det senaste året, istället för att diskvalificera många unga som idag.
Förändra LAS så att unga får chansen
Företag med 1-9 anställda ska undantas från reglerna om turordning.
Konkurrensutsätt Arbetsförmedlingen
Inför jobbpeng som följer den arbetslöse och jobbonus till den som förmedlar ett nytt jobb.
Öppna upp för nya marknader och nya jobb
Sänk tjänstemomsen från 25 till 12 procent – det ger 10 000 nya jobb.
Öppna möjligheternas värld även för unga
Sänk gränsen för starta-eget-bidrag från 25 till 18 år.

Läs mer om Centerpartiets Ungdomsmanifest

Andra centerbloggare: Annie Johansson, Magnus Andersson, Per Ankersjö.

6 svar på ”BORT MED KRÅNGLET – ANSTÄLL DE UNGA!

 1. Magnus säger:

  Hejsan Christian.

  jag tycker att alla de åtgärder du presenterar på denna sida verkar vettiga och bra.
  Dock undrar jag hur man kommit fram till att en sänkning av tjänstemomsen till 12 procent kommer att ge 10 000 nya jobb?

  Utöver det så har jag en annan fråga, hur kommer det sig att jag inte hittade något ang centern på huddinge.se fråga politiker spalt? Samt Mitt i Huddinge där 9 andra partier var representerade?

  tack på förhand 🙂

  mvh
  Magnus

  Svara
  1. Christian säger:

   Hej Magnus, tack. Svaret på den andra frågan är att vi inte tilläts svara på frågorna av Mitti med argumentet att vi saknade mandat i kommunfullmäktige. Tro mig, vi försökte verkligen få komma till tals i såväl Mitti som i kommunens tidning Vårt Huddinge men i båda fallen blev vi stoppade. På den första frågan är svaret framförallt en studie från Handelns utredningsinstitut (HUI) som skattar en effekt på upp till 11 000 jobb. Andra siffror har dock varit i omlopp också, och partierna gör ibland egna beräkningar. HUIs rapport hittar du här: http://www.hui.se/Templates/SearchResult1.aspx?CMS_SearchString=moms ”momsstudie”

   Svara
 2. Magnus säger:

  Hejsan Christian och tack för snabbt svar 🙂

  Misstänkte att det var anledningen till att ni inte fick vara med pga att ni saknade mandat. Vilket till viss del kan vara förstårligt, då andra partier även de skulle vilja vara med. Dock är Centern såpass stora så det i sig borde tala för att ni skulle få vara med. Kan ju bara glatt konstatera att ni får vara med om 4 år 🙂

  Ang HUI´s undersökning så står det mycket intressant i den, och jag har fått fler infallsvinklar i frågan. I grunden stöttar jag en sänkningn till 12% och det fortsätter jag att göra efter jag läst igenom texten.
  Intressant hade varit att se vilken påverkan Frankrikes sänkning till 5,5% har gett, då det i diagram 4.2 visar att resturangbranchens andel av hushållens mat och dryckeskonsumtion ligger under Sveriges. Det beror ju på att den mätningen är från 2005 medans sänkningen skedde i år? Hoppas på att det innom kommande år görs en undersökning på sänkningens påverkan i Frankrike.

  mvh
  /Magnus

  Svara
  1. Christian säger:

   Bra idé, all politik bör förstås grundas på fakta så långt det är möjligt, sen får vi politiskt prioritera vad som är viktigast. Och att skapa fler nya jobb är prio ett för Centerpartiet helt klart, men också att det sker inom branscher som har tillväxtpotential och att det är bra och givande arbeten för de anställda. Det tror jag restaurangbranschen motsvarar.

   Svara
   1. Christian säger:

    Tack för den länken, viktigt viktigt att inte glömma bort denna sidan av saken. Och inte heller att svarta jobb har blivit vita, det spelar stor roll för att skapa inte bara fler jobb utan också BRA jobb, trygga jobb, lagliga jobb.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.