Centerpartiet leder de företagsvänliga kommunerna

TISDAG 3 MAJ

Huddinge kommun halkar ner 25 (!) placeringar på årets ranking från Svenskt Näringsliv över företagsklimatet i landets kommuner. Som centerpartist och en av ledarna i den politiska majoriteten i Huddinge kommun vill jag därför att kommunen vässar sitt arbete genom t ex regelförenkling och på annat sätt bättre stöd för att göra det enklare att vara företagare.

Magnus Andersson, kommunalråd (C) i Solna – kommunen nr 1 i denna undersökning även i år – skriver också om hur han som centerpartist och Solnabo vill utveckla företagsklimatet ännu mer.

Jag är övertygad om att Huddinge har en del att lära från Solna om hur man når en topposition på denna ranking. Nu finns för all del andra rankingar men oavsett exakt placering så är det viktigt för Huddinge och hela Södertörn att svara på den utmaning som kommunerna norr om Stockholm ger när det gäller attraktivt företagsklimat. Av de tio kommuner som är i topp på Svenskt Näringslivs ranking finner vi sex Stockholmskommuner varav fem är från ”norra sidan”: Solna, Danderyd, Sollentuna, Upplands-Väsby, Sigtuna och Nacka.

Magnus Andersson är dessutom inte ensam om att vara ledande centerpartist i detta arbete. Det är förstås roligt att kunna konstatera att i alla dessa sex toppkommuner i Stockholm så är den gemensamma politiska nämnaren Centerpartiet – bara Centerpartiet är med och leder utvecklingen i dessa sex kommuner.

😉

2 svar på ”Centerpartiet leder de företagsvänliga kommunerna

 1. Nils Dacke säger:

  Patetiskt. Den C kommun som är bäst är Månsterås och inte Solna som drivs av Moderutter. Annars har ni ett annat skräckexempel som är Vimmerby som tills helt nyligen drevs av C och nu M och då har det vänt, dvs det är personberoende och inte partiberoende. Lär dig detta!

  Svara
  1. Christian säger:

   Nils: Centerpartiet driver företagarfrågorna hårt och vi har goda ledare som är bärare av de idéerna, vilket exemplen från Stockholm visar. Eller du kanske menar att det är en tillfällighet att det är (C) som är minsta gemensamma nämnare som jag nämnde? Samarbetet i Sigtuna kommun med (S) t ex vilar på Bosse Andersson från Centerpartiet som jobbar hårt med företagarfrågorna. Exempelvis är arbetet med regelförenkling något som kommunerna kan ta tag i på ett helt annat sätt än idag, och inte minst för småföretagare är det viktigt med så enklare och tydliga regler som möjligt; en företagslots på kommunen som en väg in osv.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.