En dag med (C) i centrum

FREDAG 3 FEB

Idag är det mycket som händer för Centerpartiet! Annie Lööf, Centerpartiets ledare, var tydlig idag på kommundagarna i Västerås med att alla ska kunna välja äldreboende på ålderns höst. Det kan inte bara vara så att valfrihet i samhället ska gälla upp till 75 år, sa Annie.

Centerpartiet var också tydligast i riksdagen idag med att valfriheten är viktig.

Centerpartiets presenterade med Annies tal en rad konkreta förslag, bland annat en äldrepeng för rätt att välja äldreboende.

”Med de förslag jag nu presenterat. Ersättning till den som behandlas illa, ett utvidgat tillsynsansvar för socialstyrelsen, äldreguide som en hjälp för alla äldre att välja rätt boende, ersättning till den som inte får boende i tid, meddelarskydd inom all välfärdsverksamhet. Och allra viktigast, rätten för alla äldre att välja boende. Med de förslagen är jag övertygad om att svensk äldreomsorg har förutsättningar att bli ännu mycket bättre.” (ur Annies tal idag)

En annan centerfråga som Gustav Andersson och Kristina Jonäng presenterade idag är en klimatmiljard för snabbare insatser för hållbar utveckling. Med extra medel och en morot för att göra riktigt långsiktiga satsningar kan vi närma oss miljömålen.

Expressen, SvD.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.