God jul – ny roll som kommunalråd

Äntligen har våra nya roller i kommunledningen blivit offentliga, och för min del är det tillfredsställande att berätta om miljö och brottsförebyggande frågor.

Miljö och trygghet – två av de viktigaste områdena för oss i Centerpartiet i Huddinge när vi i höstas gick till val. Samtidigt som vi i Centerpartiet ökade med ett nytt mandat i kommunfullmäktige stärker vi alltså våra ansvarsområden i kommunen.

Inom miljöområdet får jag möjlighet att bland annat vara ordförande i den nya nämnden Natur- och byggnadsnämnden, där vi kommer hantera bland annat naturvård, bygglovsprocessen och vissa detaljplaner. Ur trygghetsperspektiv finns här också ansvar för arbetet i människors närmiljö, till exempel med belysning och klottersanering. Utöver allt detta fortsätter jag och Centerpartiet förstås att arbeta för mer förnybar energi, mindre gifter i vardagen och för att Huddinge ska komma längre i att uppnå de nationella miljökvalitetsmålen. För detta jobbar vi med ambitionen att skapa en ny miljöberedning som bland annat kan följa miljöutvecklingen i kommunen.

nbn_hammare

Som ny ordförande i nämnden fick jag ta över denna ”ordförandeklubba” av Tomas Hansson (KD), avgående ordförande i Samhällsbyggnadsnämnden.

Inom trygghetsområdet är planen att jag fortsätter som ordförande i Huddinge brottsförebyggande råd, där jag de senaste åren bland annat tagit initiativ till planen mot strategisk brottslighet och en kartläggning över stödet till brottsoffer. Nu väntar fler utmaningar varav den första är att mejsla fram ett samverkansavtal mellan kommunen och den nya polismyndigheten. Jag kommer samtidigt att vara representant för Centerpartiet i det regionala insynsrådet i den nya polisregionen.

De andra förtroendevalda för Centerpartiet, till exempel fullmäktigeledamöterna Lisa Alexandersson och Christoffer Engkvist, kommer fortsätta jobba hårt med bland annat miljö- och skolfrågor. Tillsammans med alla nya medlemmar och andra förtroendevalda tror jag att vi blir ett starkt team!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.