Hela Huddinge ska leva och växa – även Vårby

ONSDAG 13 JUNI

Denna veckan skriver tidningen Mitt i Huddinge om den satsning som vi nu ska göra på Vårby, och som sannerligen är efterlängtad av mig och många fler. Under rubriken ”Nu ska Vårby bli större och bättre” intervjuas jag och berättar varför vi ger kommunstyrelsen i uppdrag att förbättra samverkan i området plus att ta fram åtgärder för fler jobb.

Läs artiklen som jpg-bild genom att klicka här. Läs även tidigare pressmeddelande från 28 maj hos Centerpartiet.

Det ska också bli bättre infrastruktur i området med t ex nya gaturum, och vi ska ta tillvara på viljan att driva egna företag.

Hur ska då det här gå till? Är det inte bara vackra ord?

Jag och Centerpartiet vill bygga ett hållbart Huddinge, och därför vill vi prioritera Vårby där utmaningarna är störst. Detta betyder bland annat att arbetslösheten är störst där. Men visst finns det potential och många människor som bara längtar efter att få bidra till ett vackrare och bättre Vårby. Kommunen har dock en central roll, och vi vill prioritera Vårby för att hela Huddinge ska leva och växa.

Det här vill jag ska hända i Vårby – vad tycker du?

 • Bättre samordning av allt som händer i området, med en särskild samordnare som håller i trådarna
 • Fler bostäder så att det blir lättare att driva affärer i området
 • Bättre informationsspridning så att de goda krafterna hörs tydligare
 • Fler aktiviteter för unga
 • Nya gaturum som dels är trevliga, dels skapar med rörelse i området
 • Utveckla, inte avveckla, det som gör att fler ”utomsocknes” vill komma till Vårby, t ex barnkonstmuseet och Vårbybadet
 • Fler ska starta egna företag och få stöd i detta
 • Fler i området ska kunna få jobb i Kungens kurva, som ligger nära

Att jag som är politiker skriver detta innebär inte att kommunen ska göra allt det här. Den samverkan som finns idag, med fastighetsägare, föreningar och andra, ska utvecklas och bli en viktig del i detta. Låt mig nämna ett exempel: under 2012 kommer brottsförebyggande rådet i Huddinge tillsammans med fastighetsägarna att genomföra en trygghetskartläggning i Vårby för att identifiera nuläget och viktiga åtgärder.

Är det då möjligt att göra allt detta?

Låt mig dela med mig av en bild som får symbolisera tron på att det går att förändra saker. I april 2011 var jag i Vårby gård och precis när jag skulle åka därifrån rullade en lastbil in över centrum. Det visade sig att det var de nya, specialtillverkade rulltrapporna till Balders centrumhus som skulle levereras. Balder Fastigheter äger sen några år detta centrum och har valt att satsa på utveckling, därav de nya rulltrapporna. Det är ingen självklarhet att investera i rulltrappor och annat för att lyfta centrum. Men det går om man vill.

Hela Huddinge ska leva – även Vårby.

2 svar på ”Hela Huddinge ska leva och växa – även Vårby

 1. Bo säger:

  • Fler i området ska kunna få jobb i Kungens kurva,
  som ligger nära

  Hur skall det gå till?

  Och skall Vårby fungera får innevånarna skärpa sig.
  Inga mer pengar som aldrig har fungerat.

  Svara
  1. Christian säger:

   Bo, alla får nog skärpa sig om Huddinge ska utvecklas mer positivt. Att människor är arbetslösa beror inte bara på dem själva, vilket din kommentar antyder. Exempelvis finns det diskriminering på arbetsmarknaden, som man förvisso kan välja att blunda för om man inte själv är drabbad, men den finns där. Vad gäller kopplingen till Kungens kurva är det både socialt och miljömässigt hållbart om fler från närområdet får jobb där.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.