Historiskt med nystart på centerstämman i Åre

SÖNDAG 25 SEP

Det blev en historiskt glädjefylld stämma och inte minst festen igår kväll blev till en hejdundrande tillställning. För egen del har jag deltagit i arbetat med förnyelseprogrammet Nybyggarlandet Sverige och jag förde bland annat fram frågan om att studiemedelsberättiga sfi-undervisning vilket var roligt att stämman ställde sig bakom som ett utredningsuppdrag. Centerpartiet tog flera ställningstaganden för ett mer öppet Sverige, bland annat genom att slopa kopplingen till ett visst yrke när man har fått ett arbetstillstånd.

Två motioner från Huddingecentern om att barn som tar centralstimulerande mediciner ska få rätt till specialkost samt att Centerpartiet ska arbeta fram ett barnrättspolitiskt program blev väl mottagna av stämman.

Nedan visar centerpartisterna hur man festar!

Tillsammans med ett soligt väder och besök av de andra tre allianspartiledarna blev denna dag smått historisk eftersom det var första officiella mötet med Annie Lööf och de andra tre. Riksdagsledamot Emil Källström höll i en bejublad utfrågning som gjorde att de fyra partiledarna fick lära känna varandra lite bättre – vem hade t ex trott att Jan Björklund i sin ungdom engagerat sig i elevrådet emot att ha skolk på betygen!

Det var stort mediaintresse för de fyra partiledarna efter utfrågningen.

Därmed sätter vi punkt för en centerstämma som hade allt – gemenskap, debatter, fest, förnyelse och en känsla av att vara med och skriva historia.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.