Huddinge satsar stort på skolan 2012!

ONSDAG 11 MAJ

Idag har vi fem partier som ingår i majoriteten i Huddinge kommun glädjen att kunna presentera en stor satsning på skolan under nästa år! (läs gärna vårt pressmeddelande om skolan)

En viktig anledning till satsningen under 2012 är förstås den omställning som hela skolan, från förskola till gymnasium, kommer att göra med anledning av nya läroplanen och nya skollagen. Satsningar i Huddinge består, förutom en generell tilldelning av t ex 28 miljoner till grundskolan, av några olika delar som Centerpartiet tycker är väldigt angelägna inför kommande år:

  • Modersmålsundervisningen förstärks (3.5 miljoner). Fler barn och elever ska nu kunna få modersmålsundervisning eller modersmålsbaserad undervisning, vilket är en viktig pusselbit för att ge alla barn likvärdiga förutsättningar men också för att ta tillvara på den kompetens som språkkunskaper är. Huddinge erbjuder i dag modersmålsundervisning till ungefär 34 procent av eleverna där ett annat modersmål talas i hemmet. Riksgenomsnittet ligger på 55 procent.
  • Mer resurser till skolor av socioekonomiska skäl (3 miljoner): också detta är viktigt för likvärdigheten och för att nödvändiga satsningar kan göras. På så sätt kan extra resurser investeras i bra lärare för att ge alla elever det stöd som de behöver.
  • Rektorernas ledarskap kommer också stärkas genom 5 miljoner extra. Ledarna i skolan måste i högre utsträckning tillåtas vara just ledare, pedagogiska ledare.

Läs Malin Danielsson, ansvarigt kommunalråd (FP) här. Läs även Folkpartiets kommentarer här. Läs också Karl Henriksson (KD).

Läs även om dagens stora skoldiskussion här, här och här.

1 svar på ”Huddinge satsar stort på skolan 2012!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.