Huddingepolitiken har kommit igång

Ja nu märks det att vi har kommit igång på allvar efter sommarens lugn – liksom på de flesta arbetsplatser kan jag tänka mig. Det är flera stora frågor som fyller stora delar av vår vardag just nu:

Hur ska vi finansiera ett nytt kommun- och kulturhus och samtidigt placera det på bästa plats? I den här frågan lutar vi alltmer år att Sjödalsparken intill Forellgaraget är en bra placering, men det förutsätter för oss i Centerpartiet att parken rustas upp ordentligt.

Hur ska vi möta framtiden på ett så hållbart sätt som möjligt? Ödesfrågor kan man säga men samtidigt verkliga utmaningar här och nu, som t ex att finansiera skolor som behövs eller få bukt med avloppsreningen och vattenkvaliteten i våra sjöar. Ett sätt vi hanterar detta på är att den nya Miljöberedningen i Huddinge (som jag blivit ordförande för) ska vara med och ta fram ett helt nytt Miljöprogram för Huddinge.

Hur långt kan vi gå när det gäller att förtäta i kommunen? En fråga som vi har tagit upp i Översiktsplanen som vi antog ifjol men som nog behöver konkretiseras för att det ska bli riktigt bra. Som ordförande för Natur- och byggnadsnämnden är jag ansvarig för att byggloven hanteras på ett bra sätt. Hur mycket ska vi t ex förtäta i våra villaområden?

De här och många andra frågor tampas vi just nu med. Välkommen med dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.