Hur ser politiker på risken för korruption?

TORSDAG 4 NOV

Ja det är onekligen en viktig fråga, och som centerpolitiker känner jag att jag bör skriva något om vad jag tycker. Det skrivs idag i tidningarna om hur partierna säger nej till nya regler för vad gränsen egentligen går för mutor. Johan Pehrson öppnar för regler dock. Jag har inte sett något skarpt uttalande från någon centerpartiet ännu. Per Ankersjö reflekterar också.

Jag tror inte att Sverige skulle vara förskonat från korruption mer än nåt annat land egentligen och därför borde vi titta noga på de regler som man har i andra länder. Jag tycker den artikel som Transparency International skrev nyligen väcker viktiga frågor och när det gäller att redovisa var pengarna kommer ifrån borde naturligtvis alla politiska partier göra detta genast, för att också föregå med gott exempel. Det är en mycket märklig ordning att det just i Sverige inte går att veta varifrån alla partier får sina pengar.

Vad gäller bjudresor tycker jag att ämnet måste vara relevant till uppdraget som politiker och att politikern ifråga alltid ansvarar för att omfattningen är rimlig.

Läs även Peter Andersson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.