I grevens tid för miljoner pensionärer

Pensionärerna får stärkt konsumtionsutrymme – det är en del i kommande vårproposition från Alliansregeringen. Det blir sänkt skatt med upp till 350 kr i månaden, något som alla pensionärer får ta del av. Kvinnliga pensionärers disponibla inkomst ökar mest med detta förslag och sammanfattningsvis slipper, om Alliansregeringen får förnyat förtroende, 1.3 miljoner pensionärer försämrad ekonomi. Det är verkligen hög tid att pensionärerna får viss kompensation för kristiderna på detta sätt.

Lars Ohly och Vänsterpartiet vill också gärna stärka pensionärernas situation genom satsningar på forskning via så kallade äldreomsorgsutvecklingscentra, vilket låter som rimliga tankar även om det inte var lätt att hitta någon konkret information på nätet varken om innehållet eller finansieringen av detta.

När Alliansregeringen nu blivit ense om en satsning på pensionärerna kanske det är lätt hänt för Lars Ohly att skapa egna spontana önskelistor för att matcha detta? För någon samsyn hos Vänsterpartiet, Socialdemokraterna och Miljöpartiet verkar inte finnas i denna fråga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.